Příběh cyklisty Zdeňka: Pojišťovna viníka zpochybnila jeho nevinu, zdržovala výplatu a vyplácela nároky postupně a chaoticky

Dub 25, 2024

Co se přihodilo:

Bylo slunné nedělní dopoledne, a tak se pan Zdeněk rozhodl využít krásného počasí a vyrazit na cyklovýlet do nedalekého lesa. Užíval si jízdu lesem po silnici a svědomitě se držel u krajnice. V tom se ze zatáčky vyřítilo auto řízené panem Václavem, který byl zrovna na cestě do práce. Václav si Zdeňka bohužel všiml příliš pozdě a srazil ho.

Náraz byl silný a Honza se s bolestí ocitl na zemi. Zjistil, že má zlomenou nohu a velkou bolest hlavy. Pan Václav mu ihned zavolal sanitku. Zdeněk strávil následující týdny v nemocnici, kde podstoupil operaci a rehabilitaci.

Po propuštění z nemocnice se Zdeněk musel vypořádat s nemalými výdaji za léčbu, rehabilitaci a ztrátou platu. Navíc měl poškozené kolo, cyklovýbavu a pravděpodobně bude mít v budoucnu omezenou hybnost v koleni.

Jak to dopadlo:

Rozhodl se proto požádat o odškodnění pojišťovnu Václavova auta. Ta se zpočátku snažila zpochybnit jeho verzi události a rozdělit vinu 50 na 50. Zdeněk se ale nevzdal a obrátil se na nás. Případ jsme převzali a úspěšně rozporovali tvrzení pojišťovny. 

Bohužel se v poslední době množí případy, kdy pojišťovny zpochybňují vinu svých klientů, čímž oddalují a komplikují vyplácení pojistného plnění. Následně vyplácejí nároky v nejpozdějších termínech a rozdělují je do dílčích plateb. Tím tak znejasňují a ztěžují klientům orientaci ve vyplacených nárocích.

Po urgencích a důsledném sledování i těch nejmenších nároků se nám nakonec podařilo dosáhnout pro klienta spravedlivého odškodnění a pojišťovna mu musela vyplatit celou dlužnou částku.

Celkem jsme pro pana Zdeňkovi vymohli odškodnění ve výši 427 000,- Kč.