Jela pod vlivem, přesto Policie řekla: viníkem není!

Představte si, že jedete po hlavní silnici a spěcháte do nemocnice za svou těžce nemocnou babičkou. Najednou se z vedlejší cesty vyřítí opilá řidička a vrazí přímo do vás. Jasný případ, říkáte si. Opak je ale pravdou. Viníkem jste vy.

Stejnou situaci jsme řešili s naší klientkou, paní Izabelou. Pár dní po dopravní nehodě nám napsala, že je poškozená a ráda by, abychom jí zajistili odškodnění. Oprava plechů na autě a lehké zranění jak její, tak dalších dvou spolujezdců. Druhá řidička byla pod vlivem alkoholu. Na první pohled jasné zavinění.

Překvapení přišlo ve chvíli, kdy jsme obdrželi závěrečné vyjádření Policie. Izabela jela rychle a znalec určil, že pokud by dodržela předepsanou rychlost, ke střetu by nedošlo. A rázem z ní udělali viníka dopravní nehody i přesto, že druhá řidička měla alkohol v krvi a nedala přednost z vedlejší silnice. Neuvěřitelné? I pro nás ostřílené. 

Nakonec všechno dobře dopadlo. Z nemocnice jsme získali potvrzení, že Izabele volal ten den přímo primář oddělení a sdělil jí závažnost zdravotního stavu babičky. Podklad sloužil jako polehčující okolnost a závěr jsme zvrátili. Stačilo málo, a místo odškodnění čekalo Izabelu jen snížení bonusů.

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek