Příběh mladé kapely: mikrospánek řidiče zakončil náraz do stromu

Říj 23, 2020

Mladí muzikanti se pozdě nad ránem vraceli z odehraného koncertu, když náhle řidič dodávky s pětičlennou posádkou upadl do mikrospánku. Bohužel to skončilo nárazem do stromu. Jelikož nedošlo ke střetu s dalším vozidlem, řidič řešil jen náhradu škody za své vozidlo z havarijního pojištění. Obrátil se na nás s žádostí o pomoc s vyčíslením škody na vozidle.

Náš znalec vše prověřil a určil obecnou cenu vozidla, která byla vyšší než ta, kterou určila pojišťovna. Řidič pak podle našich instrukcí úspěšně nárokoval zbylou část plnění. I přesto, že jsme dostali za úkol určit pouze cenu vozidla, prověřili jsme případ komplexně. Zjistili jsme, že zbylá posádka utrpěla újmu na zdraví, naštěstí jen lehčího rázu. Na základě práce specialisty jsme pak oslovili jednotlivé spolucestující a poskytli jim veškeré informace o nároku na odškodnění. 

Všichni členové kapely byli řádně odškodněni, aniž by do té chvíle věděli, že na nějaké odškodnění mají nárok. Podle jednotlivých zranění byla našim odborným lékařem vyčíslena újma na zdraví, dále jsme u pracujících vypočetli ušlou mzdu, a nakonec taky náklady spojené s léčením. V celkové částce jsme kapele vymohli 220 000,- Kč.   

Váš případ posoudíme zdarma.